Automatyczna linia do produkcji krokietów.

 

 

 Automatyczna linia do ciągłego wypieku naleśników, podawania farszu i formowania krokietów.

Zastosowany w linii automat do wypieku naleśników prostokątnych typu C4 wypieka wstęgę naleśnikową o szerokości 600 mm, tnie ją na trzy pasy równej szerokości. Pasy naleśnikowe cięte są na długość dowolnie regulowaną aby uzyskać pożądaną wagę naleśnika w krokiecie. Tak przygotowane formatki naleśnikowe podawane są na stół roboczy gdzie na każdą formatkę naleśnika podawana jest porcja farszu o regulowanej wadze i wymiarze porcji.

Tak przygotowane formatki są zawijane wzdłuż boków i następnie rolowane aby uzyskać gotowe krokiety.

Dalsza ewentualna obróbka krokietów; panierowanie, smażenie nie wchodzi w skład oferowanej linii.

Podstawowe dane techniczne:

- orientacyjne wymiary linii mm 6650x1300x1600

- zasilanie - 3 fazy 400V ok. 30 kW

 - wydajność max - 2300 szt/h