Laminarki do wstęgi ciasta.
Laminarka wstęgi ciasta umożliwia uplastycznienie ciasta i wykonanie z niego wstęgi o grubości 5 mm
Laminarki produkowane są na szerokości wstegi 250, 500, 540 lub 600 mm. Wstęga podawana jest transporterem w pobliże wlotu następnej maszyny w ciągu technologicznym np: formierki uszek ( cappelletti ), ravioli czy pierożków. Maszyna wyposażona jest w fotokomórkę sterującą falownikiem co zapewnia bezobsługowe podawanie wstęgi z laminarki bez konieczności nadzoru ze strony pracownika.
DANE TECHNICZNE
Typ | Szerokość wyrabianej wstęgi
[mm] |
Grubość wstęgi
[mm] |
Wymiary
[cm] |
Moc
[kW] |
Waga
[kg] |
A250 | 250 | 5 | 155x110xh170 | 4,1 | 900 |
A500 | 500 | 5 | 180x110xh170 | 5,1 | 1200 |
A540 | 540 | 5 | 184x110xh170 | 5,1 | 1250 |
A600 | 600 | 5 | 190x110xh170 | 5,1 | 1300 |