Ręczna formierka do ravioli


    Profesjonalna ręczna formierka z powodzeniem wykorzystywana w restauracjach, niewielkich zakładach garmażeryjnych produkujących na potrzeby lokalnego rynku, w większych zakładach zbiorowego żywienia czy firmach cateringowych.
Formierka wykonana całkowicie ze stali nierdzewnej - dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Oferowane formierki w jednym cyklu formują 10 szt pierożków ravioli o wymiarach 40x40 mm każdy.

Formierka ravioli

    Praca z taką formierką polega na ułożeniu na otwartej zamykarce wstęgi ciasta i nałożeniu w miejscach gniazd dziesięciu porcji farszu. Następnie jednym ruchem obracając ruchomą część zamykamy wszystkie pierożki ravioli odcinając jednocześnie nadmiar ciasta. Pozostałe okrawki ponownie wykorzystywane są do wytworzenia nowej wstęgi.
Waga pojedyńczego pierożka zależy od grubości ciasta, rodzaju i wypełnienia farszem.
Do wykonania wstęgi polecamy zastosowanie maszyn: Imperia Restaurant Electric, P.Nuova, Nina lub Wałkowarki

Oferujemy również podobne formierki do pierogów

Wstecz



Do góry | Odkurzacze przemysłowe | Mapa strony | Kontakt | formularz zapytania
Copyright © 2010 - 2017, ANPA. All Rights Reserved

design by WonderWebWare.com