Ręczna formierka pierogów


    Profesjonalna ręczna formierka z powodzeniem wykorzystywana w niewielkich zakładach garmażeryjnych produkujących na potrzeby lokalnego rynku, w większych zakładach zbiorowego żywienia czy firmach cateringowych.
Formierka wykonana całkowicie ze stali nierdzewnej - przystosowana do kontaktu z żywnością.
Oferujemy formierki w dwóch wersjach: typ x5 - na pięć pierogów i typ x6 na 6 sztuk pierogów.

Ręczna formierka pierogów typ x5
Reczna formierka pierogów typ x6
Ręczna formierka pierogów typ x5 Ręczna formierka pierogów typ x6
Formierka pierogów
Więcej zdjęć

    Praca z taką formierką polega na ułożeniu na otwartej zamykarce wstęgi ciasta i nałożeniu w miejscach gniazd pięciu kub sześciu porcji farszu. Następnie jednym ruchem obracając ruchomą część zamykamy wszystkie pierogi odcinając jednocześnie nadmiar ciasta. Pozostałe okrawki ponownie wykorzystywane są do wytworzenia nowej wstęgi.
Formierka pozwala na jednoczesne uformowanie i wycięcie z wstęgi ciasta 5 lub 6 szt pierogów. W wersji  x5 długość podstawy pieroga to 8,5 cm a w wersji x6 ok 7 cm. Waga pojedyńczego pieroga zależy od grubości ciasta, rodzaju i wypełnienie farszem.
Do wykonania wstęgi polecamy zastosowanie maszyn: Imperia Restaurant Electric, P.Nuova, Nina lub Wałkowarki

Zapraszamy do obejrzenia prezentacji video

Oferujemy również podobne formierki do ravioli

Wstecz

Ręczna formierka pierogów typ x5
Ręczna formierka pierogów typ x5
Ręczna formierka pierogów typ x5
Ręczna formierka pierogów typ x5
Ręczna formierka pierogów typ x6
Ręczna formierka pierogów typ x6




Do góry | Odkurzacze przemysłowe | Mapa strony | Kontakt | formularz zapytania
Copyright © 2010 - 2018, ANPA. All Rights Reserved

design by WonderWebWare.com